Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

"Υιοθεσία" πάρκου οδού Βύρωνος

Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου “Ο Διγένης” και με την ευγενική χορηγία των Μακεδονικών Γραμμών “Τσιμενίδης Α.Ε.” προχώρησε στην υιοθεσία ενός πάρκου στα πλαίσια του νέου προγράμματος του δήμου “Αγκάλιασε ένα Πάρκο”.

Το πάρκο που υιοθετήθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων “Ο Διγένης” και τις “Μακεδονικές Γραμμές Τσιμενίδης Α.Ε.” είναι 4,5 στρέμματα, στη συμβολή των οδών Αυστραλίας και Βύρωνος (γωνία στο λιμάνι). 



Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη του κ. Τσιμενίδη στην Ροδιακή



Τα χαρτιά, τα γυαλιά, τα πλαστικά, το αλουμίνιο, ο τσίγκος δεν είναι σκουπίδια, είναι πρώτη ύλη και ενέργεια, είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Τους τελευταίους μήνες και στο νησί μας έχει αρχίσει η συλλογή των παραπάνω ανακυκλώσιμων ειδών με τη βοήθεια ενός ανθρώπου, του Δημήτρη Τσιμενίδη ο οποίος ξεκίνησε δειλά – δειλά αυτή τη προσπάθεια στο τόπο μας πιστεύοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι συνείδηση όλων μας, η επιτυχία της εναλλακτικής διαχείρισης εξαρτάται όχι μόνο από τη ευαισθητοποίηση αλλά και από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών»! Σήμερα η εταιρεία του κ. Τσιμενίδη συγκεντρώνει το 25% του συνολικού καθημερινού χαρτιού της Ρόδου, ενώ αντίστοιχη δράση ανακύκλωσης θα γίνεται και στο νησί της Χάλκης!



Παράλληλα προχωρά και η συλλογή και των υπολοίπων προϊόντων με στόχο (κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον) το 60% των απορριμμάτων του νησιού μας να πηγαίνει στην ανακύκλωση!


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δωρεά για τα αλογάκια του Αρχάγγελου που κινδυνεύουν

Στην περιοχή του Αίθωνα στον Αρχάγγελο, ζει και αναπαράγεται ένα σπανιότατο είδος αλόγου πολύ μικρού μεγέθους. Δυστυχώς τα αλογάκια κινδυνεύουν με αφανισμό για ποικίλους λόγους.

Θέλοντας να συμβάλουμε στην διάσωσή τους, δωρίσαμε μία μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών για τα συμπαθή μικρά αλογάκια, ελπίζοντας συγχρόνως και στην ευαισθητοποίηση όλων μας.



http://www.econews.gr/2011/02/03/news-alogakia-rodou/

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=83708&catid=1&subcatid=5

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη του κ. Τσιμενίδη στην Δημοκρατική


«Ο κλάδος των μεταφορών θα επιβιώσει. Χωρίς μεταφορές δεν γίνεται τίποτε, αρκεί να οργανωθεί όπως πρέπει. Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές κινήσεις από εταιρείες που οργανώνονται με σύγχρονα αυτοκίνητα και καλή εξυπηρέτηση».

Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη «δ» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Μακεδονικές Γραμμές" κ. Δημήτρης Τσιμενίδης, υπογραμίζοντας πως η κρίση δεν θα προκαλέσει απαραίτητα καταστροφή στον κλάδο ενώ υπάρχουν περιθώρια επιβίωσης για τις περισσότερες εταιρείες. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να ακολουθήσουν σωστή πολιτική.


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου

Με την 83/2011 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρχαγγέλου της 29/08/2011, μας ανατέθηκε η συλλογή και μεταφορά των στερεών αποβλήτων συσκευασίας.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Σορωνής



Η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής στις 10/8/2011 με αριθμό απόφασης 32/2011 αποφάσισε την συνεργασία της με τις Μακεδονικές Γραμμές Α.Ε στον τομέα της ανακύκλωσης.